Hoppa till innehåll
Never underestimate a toilet!

Underskatta aldrig en toalett!

Över hälften av jordens befolkning (4,2 miljarder människor) saknar säker och hygienisk sanitet. Globalt så använder minst 2 miljarder människor en dricksvattenkälla som är förorenad med avföring. Det i sin tur leder till diarrésjukdomar, en direkt följd av dålig sanitet, vilket dödar fler barn varje år än aids, malaria och mässling tillsammans.

Vi i Sverige har förmånen att ha tillgång till både rent vatten och toaletter, men vi kan och ska göra mycket mer för att ta hand om kretsloppet och vårt vatten.

Tyvärr är det fortfarande många som lever efter devisen ”syns det inte, så finns det inte” principen och väljer att spola ner skräp i våra toaletter.

Man kan lätt tro att toalettpapper är ungefär samma sak som hushållspapper, men så är det inte. Toalettpapper bryts ned lätt medan hushållspapper tar mycket längre tid.
Ett annat stort problem är tvättlappar/våtservetter som inte bryts ned, vilket orsakar stora problem för reningsverk och pumpstationer.

Det enda som ska spolas ner är bajs, kiss och toalettpapper. Inget annat!

En simpel men smart uppfinning i vårt avloppssystem är vattenlåset som förhindrar dålig lukt, sjukdomar och ohyra från att passera. Vi på AquaTeq har tidigare skrivit hur man kan minskar risken att blåsa vattenlås. Lär mer här: https://aquateq.se/blogs/news/minimize-risk

Föregående artikel Snart är det jul igen och då ska man åka släde!
Nästa artikel Stoppupptagning och is-tining i rör
Swedish

Select language